Barracuda beveiligt mobiele werkplek Awingu

Het Amerikaanse Barracuda Networks gaat zijn firewalls toevoegen aan de werkplekoplossing van het Belgische Awingu. Dit moet het naar eigen zeggen voor organisaties makkelijker maken om Awingu-werkplekken uit te rollen binnen een hybride cloudomgeving. Daarvoor hebben de partijen een samenwerking getekend.

Awingu biedt een op de browser gebaseerde en mobiele werkplek. Het claimt platformonafhankelijk te zijn en dat gebruikers daardoor op elk gewenst apparaat toegang krijgen tot legacy en cloud toepassingen, documenten en data. Het Gentse bedrijf zorgt daarbij voor ‘een veilige toegang tot toepassingen en bestanden, zonder dat kwetsbare endpoints ingericht en beheerd hoeven te worden’.

Voor een extra security-laag, voegt Awingu de Nex Gen Firewall van Barracuda toe aan zijn oplossing. Dit zorgt volgens Awingu-ceo Walter Van Uytven voor ‘een optimale combinatie van security en eenvoud voor service providers en hun klanten’. Die ceo is door Computable genomineerd voor de Belgische award IT Person of the Year.

Awingu en Barracuda Networks

Awingu, opgericht in 2011 heeft zijn hoofdkantoor in Gent. Daarnaast heeft het vestigingen in de VS. Het bedrijf heeft partnerschappen met onder meer distributeur Also NederlandIBMEuroSys Business en Smartdoc.

Barracuda Networks levert securityoplossingen voor netwerken, toepassingen en data. Het zegt ruim 150.000 organisaties wereldwijd te bedienen. Het Amerikaanse bedrijf werd eind 2017 voor 1,6 miljard dollar overgenomen door de Amerikaanse privé-investeerder Thoma Bravo. Hiermee wordt het beursgenoteerde bedrijf een private organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-03T14:18:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.