Permira neemt meerderheid in Exclusive Group

Contract ondertekenen

Het private equity-fonds Permira heeft de van oorsprong Franse it-distributeur Exclusive Group overgenomen. De Belgische holding Cobepa wilde zijn meerderheidsbelang in het bedrijf voor ruim een miljard euro verkopen, zo weet de Franse zakenkrant Les Echos.

Exclusive Group, het vroegere Exclusive Networks, werd in 2003 in Frankrijk opgericht en verdeelt beveiligings-, netwerk- en opslagapparatuur. Het heeft ruim vijftig kantoren in meer dan honderd landen. De onderneming is ook in de Benelux actief, in België ging de groep in 2007 van start met de overname van Netdirect. Vorig jaar nam het bedrijf nog de Nederlandse distributeur TechAccess over.

De afgelopen jaren voerde de Exclusive Group al een overnamestrategie. Die stuwde de omzet omhoog naar 1,75 miljard euro in 2017, 38 procent meer dan in 2016.

Met de geldinjectie van Permira wil Exclusive zijn snelle groei bestendigen en uitbreiden. Zowel het aanbod, het aantal merken en de globale aanwezigheid moeten uitgebreid worden. Het huidige managementteam, onder leiding van ceo Olivier Breittmayer, blijft aan boord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-17T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.