System Solutions en Nutanix tekenen partnerschap

Deal handen schudden overname

Het Luxemburgse System Solutions gaat een samenwerking aan met het Amerikaanse Nutanix. System Solution gaat de hyper converged-oplossingen van Nutanix in België en Luxemburg verdelen.

De toenemende eisen van bedrijfstoepassingen en het hoge tempo van bedrijfsactiviteit bedreigen de traditionele it-faciliteiten, waaronder opslag, opslagnetwerken en afzonderlijke servers. Dit soort infrastructuur wordt nog vaak gekenmerkt door verschillende ‘silo's’ (opslag, opslagnetwerken en servers) die niet genoeg met elkaar in verbinding staan en niet langer voldoen aan de groeiende eisen van bedrijven. Die vertrouwen immers op de bijna realtime ontwikkeling van applicaties in een zeer gedecentraliseerde omgeving.

Nutanix's hyperconverged infrastructuur (HCI) vereenvoudigt datacenteractiviteiten. Afzonderlijke servers, opslagarrays en opslagapparaten kunnen nu worden vervangen door een enkele hyperconverged infrastructuuroplossing om een ​​‘agile’ datacenter te creëren.

‘Door een partnerschap met Nutanix te ondertekenen, versterkt System Solutions zijn dienstenaanbod met een modern aanbod hyperconverged infrastructuuroplossing die de uitdagingen van de digitale bedrijfstransformaties aankan’, zegt Alain Maringer, Luxemburgs verkoopdirecteur bij System Solutions. ‘Deze nieuwe samenwerking stelt ons ook in staat om onze markt voor middelgrote en grote zakelijke klanten in zowel België als Luxemburg te ontwikkelen’, vult Jean-Paul de Cannière, algemeen directeur bij System Solutions in België aan. 

Nutanix zelf zegt vooral op zoek te zijn gegaan naar een partner die gespecialiseerd was in de ontwikkeling van datacenters en de integratie van geavanceerde technologieën om zijn groei in Luxemburg en België te ondersteunen. ‘We vonden in System Solutions de ideale partner om onze kanaaldekking uit te breiden, als gevolg van onze nieuwste samenwerking met HPE. Bovendien geniet System Solutions een uitstekende reputatie bij zijn klanten, wat volledig in overeenstemming is met de waarden van Nutanix ‘, zegt Fabrizio Heitzmann van Nutanix.

Eerder werd bekend dat HPE Nutanix gaat aanbieden via zijn Greenlake-portfolio. Greenlake is het ‘on premise-aanbod as a service’ van HPE, waarbij HPE de hardware van een privaat datacenter uitbouwt naargelang de wensen van de klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-24T15:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.