Hannover Messe mikt op Industrie 4.0 en logistiek

Beurs

De komende Hannover Messe, die van 20 tot 24 april 2020 plaatsvindt, staat voor een groot stuk in het teken van Industrie 4.0 en digitale transformatie. Ook de logistieke sector wordt extra in het zonnetje gezet. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De Messe is de grootste professionele beurs ter wereld voor industriële technologie.

Op de komende Hannover Messe zullen zowat zesduizend bedrijven van over de hele wereld een breed aanbod aan industriële producten en oplossingen laten zien. Grote namen als Toyota Materials Handling, Siemens, Amazon Web Services, Oracle, Microsoft en SAP zullen allemaal present zijn. Maar ook kleinere it-spelers geven op de beurs present, zij krijgen een eigen paviljoen zodat het voor hen financieel haalbaar wordt om aanwezig te zijn. 

Industry 4.0 en de digitale transformatie krijgen veel aandacht. Dit soort trends zetten alle economische sectoren op hun kop, inclusief de logistiek, waar de traditionele modellen in snel tempo achterhaald worden. Het transformatieproces biedt verstrekkende gevolgen en groeikansen voor alle logistieke spelers, maar het brengt ook risico’s en onzekerheid mee. 

Voor de eerste keer dit jaar komt er in hal 4 een conferentiezaal voor aanbieders van logistieke diensten, die wordt georganiseerd samen met het Duitse vakblad DVZ. Specialisten uit de sector zullen daar hun licht laten schijnen op zaken als supply chain-uitdagingen, blockchain, dronetransport, groene energie en big data-analyse. 

Er is daarnaast ook een ‘Logistics Forum’ in hal 2, met panelgesprekken over onder meer artificiële intelligentie, robotica, disruptieve zakenmodellen en de platform-economie, allemaal toegespitst op de logistiek. 

Een breed thema dat ook veelvuldig zal terugkeren is cyberveiligheid, tegenwoordig een groot aandachtspunt voor bedrijven uit alle sectoren. Nu data almaar vaker vrijelijk doorheen bedrijfsprocessen stroomt en gedeeld wordt, wordt de nood aan de adequate beveiliging steeds groter. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-25T10:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.