Limburgse politie doet het met Toughbooks

Dit artikel delen:
Politie zwaailicht

Het Sint-Truidense bedrijf InTouch, gespecialiseerd in oplossingen voor overheden en politiediensten, gaat Panasonic Toughbooks leveren aan de politie van Genk en Hasselt. InTouch ontzorgt steden, gemeenten en politiezones naar eigen zeggen met mobiliteitssoftware voor toelatingen, vergunningen, handhaving en de verwerking hiervan.

De software van InTouch verhoogt de productiviteit van politie en handhavers. Waar er eerst nog veel tijd verloren ging met het invoeren van notities als de agenten of handhavers na hun shift terug op bureau komen, wordt nu de informatie ter plaatse op een handheld ingevoerd. De agenten hoeven ook niet meer naar het bureau te bellen om bijvoorbeeld een kenteken te laten controleren. Via een geïntegreerde applicatie krijgen ze die informatie onmiddellijk op hun scherm. Om de software optimaal te laten werken is specifieke, robuuste hardware nodig met een lange batterijduur, die is eveneens voorzien van een scherm dat in alle weersomstandigheden goed leesbaar is.

‘Wij hopen snel de Panasonic Toughbook N1 als enig standaardtoestel aan te leveren voor parkeercontroles en -handhaving, want het apparaat voldoet het beste aan onze eisen’, aldus Tom De Winne, coo bij InTouch. ‘Een groot voordeel aan de handhelds is dat alles ter plaatse vastgelegd wordt, waardoor de kans op fouten enorm afneemt. Als een agent of parkeerwachter een foutgeparkeerde wagen ziet, voert hij de nummerplaat meteen in het toestel in, die dan automatisch in het systeem wordt geüpload.’

De politie van Genk gebruikt de toestellen voor een brede waaier aan overtredingen, zoals het niet dragen van een gordel of bellen achter het stuur. Ook bij de politie van Hasselt gebruiken ze de Toughbook N1. Daar overweegt men op termijn alle toestellen te vervangen door dit model.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-13T14:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.