Gitlab breidt netwerk uit met 175 nieuwe partners

Het ontwikkelaarsplatform Gitlab heeft in 2020 al meer dan 175 nieuwe partners aan de haak kunnen slagen. Deze partners voegen diensten en mogelijkheden toe door middel van technologische integraties en bieden daardoor extra meerwaarde aan GitLab’s platform.

Gitlab maakt zelf een onderscheid tussen technologiepartners en 'Open en Select'-partners. Technologiepartners zijn cloud- en platform-providers en leveranciers van aanvullende oplossingen. Deze technologiepartners vervullen een cruciale rol bij het uitbreiden van de oplossingen en mogelijkheden van GitLab’s klanten via integraties met cloud-platforms, Kubernetes en legacy DevOps-oplossingen.

Hiertoe behoren onder meer Red Hat, StackHawk en Pulumi. Het Red Hat OpenShift Container Platform en GitLab bieden organisaties bijvoorbeeld de mogelijkheid om schaalbare Kubernetes-applicaties te ontwikkelen en die te hosten in elke omgeving, met inbegrip van publieke, private en hybride cloud-omgevingen. StackHawk maakt het eenvoudig voor developers om kwetsbaarheden in de beveiliging op te sporen, op prioriteit in te delen en te verhelpen. De integratie van StackHawk met GitLab maakt het makkelijker om het testen van de beveiliging van applicaties te automatiseren. De integratie van Pulumi maakt het eenvoudig om infrastructuur-stacks aan te maken, te beoordelen en te beheren. Dit gebeurt dan op basis van commits naar specifieke Git-vertakkingen. Gebruikers kunnen op die manier met een simpele druk op een knop nieuwe infrastructuurcomponenten toevoegen.

Open Partners zijn doorgaans resellers, integrators en partners die zich bezighouden met verkoop en dienstverlening. Select Partners stellen zich ten doel om klanten te voorzien van hoogwaardige DevOps-expertise en -diensten die de acceptatie en het gebruik van GitLab bevorderen. Select Partners ontwikkelen hun eigen GitLab Practice voor het aanbieden van advies en professionele diensten.

In deze categorie zit bijvoorbeeld BoxBoat Technologies. Boxboat helpt organisaties om optimaal gebruik te maken van GitLab, van softwareontwikkeling tot training, beveiliging, automatisering, Kubernetes en de cloud. Na een evaluatie van de zakelijke strategie wijst BoxBoat organisaties op de tools, zakelijke strategie, workflows en processen waarmee ze GitLab en andere geavanceerde technologieën het beste kunnen inzetten voor het realiseren van hun DevOps-doelstellingen. Avisi helpt organisaties dan weer met het realiseren van hun DevOps-strategie door het implementeren van best practices en de beste tools. Met ondersteuning, training en advies helpt Avisi hen om GitLab van het begin af aan optimaal te integreren met hun bestaande tools en processen.

‘We zijn bijzonder enthousiast over de groei van ons partnernetwerk in het afgelopen jaar’, zegt Brandon Jung, GitLab's alliantie-verantwoordelijke. ‘We kijken ernaar uit om verder met onze partners samen te werken om gezamenlijke klanten te helpen met het bijeenbrengen van de mensen, processen en platforms die nodig zijn voor een succesvolle toepassing van DevOps.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T15:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.