Exclusive Networks bouwt on demand-platform resellers

Cloud marketplace marktplaats

Distributeur Exclusive Networks komt met een nieuwe platform op de markt voor resellers. De focus hierbij ligt op ‘everything as a service’: hardware, software en diensten.

Exclusive Networks on demand of kortweg X-OD is de naam van het platform. De value added distributor presenteerde gisterenavond op een internationaal persevenement dit nieuwe platform voor wederverkopers. Dat zal de komende maanden ook België en Nederland aandoen.

Julien Antonie, EVP Strategy & Operations, benadrukt dat X-OD geen marktplaats is zoals al vaker in gebruik in de markt. ‘Het gaat om een platform waar fabrikanten hun aanbod van hardware, software of cloud zullen integreren met diensten van derden en meerdere abonnementsmogelijkheden’, zo klinkt het. ‘Dit alles op een eenvoudige, flexibele manier en zonder extra kosten voor de resellers.’

Principes

Met het platform wil Exclusive Networks haar partners en resellers de mogelijkheid geven om de technologie aan te bieden via andere consumptiemodellen. Het model is, volgens Julien Antonie, gebaseerd op drie principes: de omzetting naar een abonnementsformule, meer waarde leveren met white-label en self-service-opties en een goede ervaring bieden voor resellers.

In de Benelux is Exclusive Networks een van de meest vooraanstaande distributeurs met focus op cybersecurity, networking en cloud. Inzake nieuwe technologie en leveranciers heeft Exclusive Networks overigens al wel een mooi track-record. Zo had het in onze contreien een belangrijke invloed op de lancering en doorbraak de voorbije jaren van leveranciers als Fortinet, Palo Alto en Nutanix.

Leveranciers

Het nieuwe platform Exclusive Networks on demand of kortweg X-OD is bedoeld voor elke reseller die ‘op een andere manier pay-per-use oplossingen wil bieden, maar met het gemak, de flexibiliteit en de wendbaarheid waar momenteel vraag naar is’, aldus Antonie.

De komende maanden wordt het platform ook lokaal uitgerold. Intussen hebben sommige fabrikanten zoals Palo Alto Networks, Proofpoint en Google Cloud's Chronicle al aangegeven om het initiatief te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-06T13:59:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.