HPE sluit nieuwe partnerships rond hybride clouds

Cloud computing

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt nieuwe mogelijkheden en partnerships aan waarmee het bereik van de clouddiensten van HPE GreenLake verder uitgebreid wordt. Zo komen er overeenkomsten met onder meer ALSO, Arrow en Ingram Micro.

Distributeurs Also, Arrow Electronics, Ingram Micro, Synnex, en Tech Data zullen vanaf nu Green Lake direct aanbieden in hun cloud-marketplaces. Via distributeurs gebruiken volgens HPE al meer dan honderdduizend partners de HPE GreenLake service om de clouddienst aan hun klanten te leveren. Een voordeel daarbij is dat het offerte-, bestel- en factureringproces eenvoudig geregeld is op basis van voorgeconfigureerde producten.

Voor klanten die de voorkeur geven aan een colocatiemodel richt HPE GreenLake zich op partnerships met datacenterspecialisten CyrusOne en Equinix. Gezamenlijke klanten gebruiken HPE GreenLake op CyrusOne of Equinix via een overeenkomst en factuur. Daarmee moet het inkoopproces eenvoudiger en sneller verlopen. HPE breidt het netwerk van colocatie en serviceproviders snel uit en kondigde onlangs ook al partnerships aan met Interxion, Wavenet en Beyond.pl.

GreenLake Central is verder verbeterd om het voor partners gemakkelijker te maken om ‘as-a-service’-oplossingen te verkopen. De verbeteringen helpen partners bij de verkoop, facturering en capaciteitsplanning. Zo willen HPE en haar partners een frictieloze ervaring leveren aan eindgebruikers. HPE zal daarnaast ook nieuwe clouddiensten opzetten voor virtuele machines, containers en bare metal management (een bepaald softwarepakket, meestal een besturingssysteem, dat direct op de hardware wordt geïnstalleerd). 

Commercieel gezien lijkt de HPE GreenLake Cloud Services-divisie een schot in de roos te zijn. De afdeling heeft inmiddels een totale contractwaarde van 4,5 miljard dollar (3,8 miljard euro). In het eerste kwartaal van 2021 groeide de ARR (Annualized Revenue Run Rate) met 27 procent ten opzichte van vorig jaar en orders via partners groeiden in het eerste kwartaal van 2021 met 116 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-12T12:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.