Bechtle zet mooie groeireeks neer

Geld groei financieel

Distributeur Bechtle overlegt mooie groeicijfers over 2020. De omzet steeg met 8,3 procent naar 5,82 miljard euro. De winst voor belastingen steeg met 14,6 procent naar 270 miljoen euro. Het bedrijf nam ook bijna zevenhonderd nieuwe werknemers in dienst.

Een van de belangrijkste groeimotoren voor Bechtle was de publieke sector, zegt het bedrijf. De inkomsten in dit klantensegment overschreden voor het eerst in 2020 de grens van twee miljard euro. Internationaal liepen de ontwikkelingen in de regio's en segmenten echter aanzienlijk uiteen. Met name buiten de DACH-regio waren de maatregelen ter bestrijding van de pandemie in veel landen strenger, wat zijn tol eiste op de regionale Bechtle-afdelingen. Het bedrijf antwoordde daarop met ‘aanzienlijke kostenbesparingen’, die ‘in die hoge mate niet duurzaam zijn’, zegt bestuursvoorzitter Thomas Olemotz. 

Hoewel het algemene economische beeld begin 2021 positiever is dan het afgelopen jaar blijft er bij Bechtle grote onzekerheid bestaan ​​over de verdere economische ontwikkeling, zowel in Nederland als in Europa. Toch verwacht de raad van bestuur dat de bedrijfsprestaties positief en boven het branchegemiddelde zullen blijven. Er wordt voorspeld dat omzet en resultaat aanzienlijk zullen stijgen, terwijl de ebt-marge naar verwachting op het hoge niveau van 2020 zal blijven (4,7 procent).  

‘Het voortbestaan ​​van de pandemie en de daarmee samenhangende effecten op de economische omgeving kunnen niet worden voorspeld. Bovendien is de aanbodsituatie in de hele it-sector zeer gespannen’, klinkt het voorzichtig.

Bechtle heeft nu bijna 12.200 medewerkers op de loonlijst staan, bijna zevenhonderd meer dan vorig jaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-22T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.