Microsoft koopt cloudbeveliger Adallom

Microsoft neemt de van oorsprong Israëlische beveiliger van clouddiensten Adallom over. De security-diensten voor databeveiliging van bestanden en identity-management worden direct toegevoegd aan Microsoft's Office 365-aanbod, Enterprise Mobility Suite (EMS) en het recent vrijgegeven Advanced Threat Analytics. Volgens zakensite Bloomberg telt de softwarereus 250 miljoen dollar (223 miljoen euro) neer voor Adallom.

Adallom beschikt over een platform waarmee bedrijven beheren welke applicaties toegang krijgen tot bedrijfsdata en in welke clouddiensten hun belangrijkste gegevens worden opgeslagen. Het platform integreert in oplossingen van onder meer Salesforce.com, Dropbox, ServiceNow en Ariba. Adallom werd in 2012 opgericht door voormalige leden van de Israëlische geheime dienst.

Takeshi Numoto, verantwoordelijk voor de marketing van Microsoft's cloud- en zakelijke diensten: 'Cyberaanvallen vinden steeds vaker plaats en worden alsmaar geavanceerder. Daardoor nemen de zorgen over beveiliging toe. Steeds vaker willen medewerkers via mobiele apparatuur en cloudtoepassingen toegang tot bedrijfsdata en dat vormt een grote uitdaging voor ict-afdelingen. Identity-management is een belangrijk instrument om de toegang tot data en applicaties te beheren en te beveiligen.'


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-09T10:48:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.