Agoria roemt G-cloud IaaS met e-Gov Award

Winnaar

De HZIV (Hulpkas voor ziekte- en invaliditeitsuitkeringen) heeft van ict-sectororganisatie Agoria de e-Gov Award gekregen voor de beste Innovatie in 2015. Het is de allereerste keer dat alle kerntoepassingen van een openbare instelling van sociale zekerheid op een cloudinfrastructuur zijn geplaatst.

Het project deed dienst als piloot voor de uitbouw van de G-Cloud als een gemeenschappelijke dienst, mede ondersteund door Smals. Rekencapaciteit, opslag en connectiviteit zijn nu flexibel aan te schaffen, in functie van de reële noden, inclusief volcontinu beheer. Het project kreeg ook een nominatie voor Beste Rentabiliteit.

Door de stap naar de G-Cloud kan de HZIV voluit focussen op de evolutie van haar kerntoepassingen, zonder nog ooit rekening te moeten houden met de levenscyclus van de infrastructuur. Een belangrijke besparing werd gerealiseerd door het buiten gebruik stellen van twee eigen datacenters, inclusief eigen infrastructuur, beheer en onderhoud.

Het G-Cloud IaaS-project is budgetneutraal vanaf het eerste jaar en levert forse besparingen op voor alle volgende jaren. De servicekwaliteit is hoger, de strategische controle is verzekerd en op middellange termijn zijn bijkomende schaalvoordelen mogelijk, ook voor andere instellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-07T12:57:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.