BT bouwt overheidscloud Europese instellingen

EC

BT kondigt heeft twee nieuwe contracten met de Europese Commissie afgesloten voor de levering van publieke en private clouddiensten aan 52 grote Europese instellingen, agentschappen en organen, waaronder het Europese Parlement, de Europese Raad en het Europees Defensieagentschap. Beide raamwerkcontracten, afgelopen december toegekend, hebben een looptijd van vier jaar met een gecombineerde waarde van meer dan 24 miljoen euro. Nu de gunning definitief is, start BT met de implementatie van de gecontracteerde private clouddiensten en wordt BT één van de vijf aangewezen leveranciers die zullen strijden om publieke cloudprojecten.

Dit is het derde en respectievelijk vierde raamwerkcontract dat in 2015 door de Europese Commissie aan BT werd toegewezen, waarbij elk contract werd voorafgegaan door een publieke aanbesteding. Het speciaal ontworpen, onderliggende technologische platform voldoet aan de strenge eisen van de EU op het gebied van regelgeving, beveiliging en privacy. Het combineert de snelheid en wendbaarheid van publieke clouds met de controle en veiligheid van private clouds.

Compute Management System

De diensten worden gehost in verschillende veilige, geografisch verspreide datacenters binnen de Europese Unie. Dit resulteert in een flexibel, veerkrachtig platform en garandeert dat alle klantinformatie binnen de Europese Unie blijft. De diensten zullen geïntegreerd en beheerd worden vanuit BT’s Compute Management System (CMS); één enkel portaal dat klanten naadloos de it-diensten levert die ze nodig hebben, waar ook ter wereld.

Afgelopen augustus tekende BT een ander contract met de Europese Commissie, met een waarde tot 15,2 miljoen euro voor een periode van zeven jaar. Dat contract omvatte spraakdiensten voor 21 grote Europese instellingen, agentschappen en organen. Dit volgde op een ander groot contract dat werd getekend in maart 2015, met een maximale waarde van 55,7 miljoen euro voor vijf jaar, voor het leveren van dedicated internettoegang voor alle belangrijke Europese instellingen, agentschappen en organen in 28 lidstaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-12T09:01:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.