Ferranti versterkt clouddiensten via Cisco

De Belgische it-dienstverlener Ferranti uit Antwerpen levert hybride clouddiensten via een Ciso it-infrastructuur. Die dienstverlening draagt nu het hoogste kwaliteitslabel van Cisco. Het is namelijk erkend als Master Partner in het Cloud & Managed Services Program (CMSP).

Ferranti doet voor zijn nieuwe clouddiensten een beroep op Cisco, EMC en Microsoft. Deze bedrijven leveren servers en switches (Cisco), opslagsystemen (EMC) en virtualisatiesoftware (Microsoft). Met de systemen kan Ferranti nu hybride it-diensten aanbieden aan zijn klanten, die almaar meer het it-beheer van hun computertoepassingen toevertrouwen aan gespecialiseerde dienstverleners. Dat geldt ook voor Mecoms, waarmee Ferranti energiebedrijven automatiseert.

'Voortaan bieden we Mecoms ook als software-as-a-service aan, zodat klanten de software via het internet kunnen gebruiken volgens een tarifering per connectie. Onze internationale klanten waren vragende partij voor zo’n flexibele formule en het kwaliteitscertificaat van Cisco is voor hen een extra zekerheid', zegt Gunter Van de Cauter, ict-verkoopdirecteur bij Ferranti.

Cloud & Managed Services Program

Ferranti is daarnaast erkend als Master Partner in het Cloud & Managed Services Program (CMSP). Hiervoor vond een tweedaagse audit door een onafhankelijke partij plaats. Daarbij worden zowel de infrastructuur van de leverancier onderzocht als zijn zakelijke processen om de technologie te beheren en de klanten te ondersteunen.

Cisco legt CMSP-leveranciers voorwaarden op met betrekking tot het ontwerp en het beheer van hun cloudinfrastructuur. Ook moeten ze klanten een professionele, commerciële en technische ondersteuning aanbieden. Cisco garandeert zo dat eindgebruikers volgens een vaste werkwijze en best practices geholpen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-03T11:45:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.