Maersk Line in zee met Avantida

Maersk Line

Foto: VladSV (Shutterstock)

Rederij Maersk Line neemt vanaf 1 juni het cloudplatform reUse van Antwerpse scale-up Avantida in gebruik. Dit om het hergebruik van containers in goede banen te leiden. De applicatie wordt in eerste instantie in België en Nederland uitgerold. Binnenkort volgen ook Frankrijk en Duitsland. Maersk Line verwacht gemiddeld 2500 hergebruiken per maand in België en Nederland en in de vier landen samen worden vijftigduizend uitgespaarde ritten per jaar verwacht.

ReUse laat transporteurs toe om zoveel mogelijk gevulde containers te vervoeren. Eén derde van de containervrachtwagens rijdt momenteel immers zonder vracht rond. Avantida zorg er met zijn toepassingen voor dat het aantal lege ritten of ritten naar gebieden met zware verkeerscongestie kunnen vermeden worden. Het voorbije jaar werden er dankzij het gebruik van reUse naar eigen zeggen meer dan zeven miljoen kilometer lege ritten vermeden.

Avantida ging eind 2012 van start en hun software wordt intussen gebruikt door zestien rederijen. Ruim tweeduizend transport- en logistiekbedrijven uit 21 landen maken gebruik van Avantida’s online software. Het bedrijf is actief in zeven landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-30T11:03:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.