BT en Oracle gaan cloudsamenwerking aan

Handen schudden

BT en Oracle kondigden vandaag aan dat ze gaan samenwerken rond cloud-toepassingen. Oracle-klanten kunnen de omgeving van BT Cloud Connect gebruiken voor directe connectiviteit naar de Oracle Cloud. De partijen beogen de nieuwe dienstverlening in het laatste kwartaal van 2016 aan te bieden.

BT en Oracle willen de barrières voor het in gebruik nemen van cloud-toepassingen weghalen. Dit door connectiviteitsmogelijkheden te bieden van hybride enterprise datacenters naar de Oracle Cloud.

Klanten kunnen via ‘BT Cloud Connect voor Oracle FastConnect’ een privé-connectie gebruiken gebaseerd op BT’s IP Connect VPN-dienst om datavolumes uit te wisselen tussen de Oracle Cloud en hun eigen lokale omgeving.

BT levert een directe verbinding naar de Oracle Cloud-locaties in Amsterdam en Londen, vanwaar uit klanten toegang krijgen tot diensten geleverd vanuit Europese datacenters. ‘Pre-provisioning’ via BT Cloud Connect moet de gebruikelijke implementatietijd die nodig is voor een dedicated connectie terugbrengen van maanden naar dagen.

Oracle Cloud

De Oracle Cloud wordt door veel van de grootste organisaties ter wereld gebruikt. Het ondersteunt zeventig miljoen gebruikers, meer dan 34 miljard dagelijkse transacties en draait in negentien datacenters wereldwijd. Met Oracle Cloud profiteren klanten naar eigen zeggen van het geïntegreerde publieke cloudportfolio door alle lagen van de it-stack heen. Via de ‘Oracle Cloud at Customer’-dienst kunnen klanten ook een private Oracle Cloud in eigen datacenters kiezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-28T10:00:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.