Uitgaven public cloud in 2020 bijna 200 miljard dollar

cloud computing

Volgens een recent onderzoek van onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC), zullen de wereldwijde uitgaven aan public cloud services tot 195 miljard dollar groeien in 2020. Dit betekent een verdubbeling ten opzichte van de voorspellingen voor dit jaar.

De groei in uitgaven gaan elk jaar met maar liefst 20,4 procent toenemen. Cloudsoftware was in 2015 goed voor 83,7 procent van de totale uitgaven in de publieke cloud. Het restant werd door infrastructure as a service (IaaS) ingevuld. Toch zouden de uitgaven in IaaS een sterkere vlucht nemen richting 2020 dan de uitgaven in cloud software.

'Cloud software zal veel sneller groeien dan traditionele software in de komende vijf jaar. Deze markt zal ongeveer drie keer sneller groeien dan de software-markt in zijn geheel', volgens Benjamin McGrath, senior research analyst bij IDC. 'Tegen 2020 zal cloud software goed zijn voor meer dan een vierde van alle verkochte software.'

Banken, professionele dienstverleners en productiebedrijven nemen het voortouw in investeringen in de publieke cloud. Deze zijn goed voor ongeveer een derde van de totale uitgaven in 2016. Een grote groei wordt nog verwacht in media, telecommunicatie en retail.

De Verenigde Staten zijn goed voor ongeveer twee derde van alle publieke cloud toepassingen en vormen dan ook de grootste markt. Zij worden gevolgd door West Europa en Azië. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-11T11:29:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.