Ctac ziet omzet en winst stijgen

Ict-dienstverlener Ctac uit Den Bosch ziet zijn omzet in het eerste half jaar van 2016 met 3,6 procent stijgen tot 42,6 miljoen euro. De winst neemt met 7 procent toe tot 0,7 miljoen euro. Dat blijkt uit de financiële cijfers over de eerste zes maanden die Ctac heeft vrijgegeven.

Ctac-ceo Henny Hilgerdenaar laat weten dat in de kernlanden Nederland en België, in vergelijking met het eerste halfjaar van 2015, duidelijk sprake is van groei. In Nederland steeg de omzet met 1,5 miljoen euro tot 42,6 miljoen euro. Dat komt neer op een stijging van 3,6 procent (autonoom 12 procent). Met name de cloud, consultancy- en resourcing-activiteiten dragen bij aan de omzetstijging. 

In België steeg de omzet in het eerste halfjaar van 2016 met 1 procent naar 7,2 miljoen euro. Daarnaast werd het verlies over de eerste helft van vorig jaar omgebogen in een kleine winst van twintigduizend euro. De ceo verwacht voor het tweede halfjaar van 2016 een verdere positieve ontwikkeling in genoemde landen.

Frankrijk blijft achter

Het totale bedrijfsresultaat van de groep bleef stabiel op 1,1 miljoen euro. Tegenover de betere prestaties in Nederland en België stonden tegenvallende resultaten op een project in Frankrijk, dat nu zijn technische voltooiing nadert. Sinds 2010 is Ctac actief op de Franse markt. In 2015 behaalde deze tak ook al negatieve resultaten.

‘De juridische reikwijdte van de gemaakte afspraken bleek onvoldoende duidelijk in het contract te zijn verwoord, hetgeen noodzakelijkerwijs tot substantieel extra en vooralsnog niet betaald werk heeft geleid. Verwacht wordt dat de juridische nasleep nog enige tijd zal voortduren’, licht Hilgerdenaar toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-12T11:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.