Oracle voegt BI toe aan cloudplatform

Oracle OpenWorld 2016

bi

Oracle gaat business intelligence (bi) toevoegen aan zijn software as a service (SaaS)-clouddiensten. Met deze oplossingen worden data van Oracle’s Data Cloud en data van derde partijen gecombineerd met realtime analytics. Dit moet de zakelijke resultaten binnen organisaties stroomlijnen. Dat maakt het ict-concern bekend tijdens Oracle OpenWorld 2016 in San Francisco.

Oracle introduceert de clouddienst Adaptive Intelligent Applications. Deze oplossing haalt (geanonimiseerde) inzichten uit Oracle’s Data Cloud in combinatie met data uit het eigen bedrijf. Dit moet inzichten op maat opleveren die de prestaties van een organisatie verbeteren. Het ict-concern ziet hierbij vooral kansen weggelegd voor het stroomlijnen van de taken van financiële medewerkers, hr-personeel, marketingmanagers en supply chain-managers.

Daarnaast kondigt Oracle ook aan zijn cloudplatform verbeterd te hebben. Er zijn nieuwe tools toegevoegd om workloads, development en data naar de cloud te brengen. Zo introduceert het zijn database as a service (DBaaS) op basis van Oracle Database 12c versie 2. Deze database komt beschikbaar in de cloud en is naar eigen zeggen compatibel met iedere omgeving en laat gebruikers applicaties in de cloud draaien alsof het on-premise plaatsvindt. De oplossing biedt analytics en ondersteunt databases van honderden terabytes groot.

Development en security

Ook wil Oracle ontwikkelaars beter ondersteunen. Zo biedt de Application Container Cloud Service nu ook ondersteuning voor php, Node.js en Java. Daarnaast moet de Developer Cloud Service de samenwerking tussen ontwikkelaars eenvoudiger maken.

Tot slot speelt Orcale in op security met zijn Identity Cloud Service. Dat is een cloud-native beveiligings- en identiteitsplatform om gebruikersidentiteiten te managen binnen cloud- en on-premise-omgevingen. De beveiliging wordt uitgebreid met Oracle Security Monitoring and Analytics Cloud Service, een product dat via machine learning bedreigingen detecteert en daarvoor waarschuwt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-20T11:57:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.