Cloudgebruik stijgt fors, strategie ontbreekt

De cloud wordt steeds vaker toegepast: bijna 70 procent van de bedrijven beschikt over een cloud. Dat is een stijging van ruim 60 procent in vergelijking met vorig jaar. Toch profiteren weinig organisaties optimaal van de mogelijkheden. Dat komt doordat 69 procent niet over een volwassen cloud-strategie beschikt. Daarbij gebruikt slechts 3 procent de cloud om meer omzet te genereren. Dat blijkt uit onderzoek van Cisco en onderzoeksbureau IDC.

Volgens het onderzoek kunnen bedrijven die de cloud goed inzetten drie miljoen dollar per cloud-applicatie verdienen. Daarnaast kunnen ze een kostenbesparing van één miljoen dollar genereren. De hogere omzet is voornamelijk het resultaat van extra verkoop van producten en diensten, het sneller werven van nieuwe klanten of het aanboren van nieuwe markten.

De voornaamste reden om de cloud te gebruiken is om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarin zit volgens Cisco een forse toename ten opzichte van vorig jaar. Vooral native cloudapplicaties voor beveiliging en het internet of things (IoT) worden veel gebruikt.

Het onderzoek toont tot slot aan dat 95 procent van de organisaties, die wel een geoptimaliseerde cloud-strategie hebben, gebruikmaakt van hybride it-omgevingen met meerdere private en publieke clouds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-22T11:39:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.