Microsoft biedt cloud vanuit Franse datacenters

Amerikanen investeerden drie miljard dollar in Europese cloud

Microsoft-president Brad Smith

Microsoft-ceo Satya Nadella en president Brad Smith presenteerden onlangs in Dublin de Europese investeringen in cloudcomputing. Het bedrijf heeft zijn cloudcapaciteit in het continent het afgelopen jaar verdubbeld en investeerde tot op heden meer dan drie miljard dollar in Europa. Daarnaast wil Microsoft zijn cloud-oplossing vanaf 2017 aanbieden vanuit Franse datacenters.

Microsoft wil Microsoft Azure, Office 365 and Dynamics 365 aanbieden vanuit verschillende datacenters in Frankrijk. Momenteel zijn er al datacenters in het Verenigd Koninkrijk voor Microsoft Azure en Office. Duitse datacenters hosten op hun beurt Microsoft Azure en vanaf het nieuwe jaar ook Office 365. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in datacenter hubs in Nederland, Ierland, Oostenrijk en Finland. Dit, om aan de Europese vraag naar cloud te voldoen, aldus het softwarebedrijf. Momenteel maken onder meer het Britse Ministerie van Defensie en Renault-Nissan gebruik van de Microsoft Cloud. 

A Gloud for Global Good

Microsoft heeft ook een nieuw boek getiteld ‘A Cloud for Global Good’ gelanceerd. In het boek staan politieke adviezen in vijftien categorieën die ervoor moeten zorgen dat cloudtechnologie betrouwbaarder wordt en bovendien niemand uitsluit. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer ‘next generation’-vaardigheden en het verbeteren van security en privacy in het digitale tijdperk. Ook gaat het boek in op uitdagingen die voortvloeien uit dataflow disrupties en hoe gebruikers beschermd kunnen worden tegen online uitbuiting en fraude. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-04T10:20:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.