Intelligent betreedt Deense markt

Deal handen schudden overname

Het Gentse hostingbedrijf Intelligent (de holding boven onder meer Combell en Register) neemt in Denemarkten drie branchegenoten over: DanDomain, Solido Hosting en Jaynet Group. De laatste twee via de Nederlandse vestiging Sentia.

Met de overnames wordt Intelligent naar eigen zeggen in een klap het grootste hostingbedrijf van Denemarken. DanDomain richt zich vooral op kmo’s, bij Solido en Jaynet vormen grotere bedrijven en de enterprise-markt de focus. Door de overname heeft Intelligent nu zo’n 550 medewerkers en een geconsolideerde omzet van 95 miljoen euro.

Na de intrede van het kapitaalfonds Waterland is Intelligent aan een heuse overnamerush bezig. In deze markt heerst een flinke consolidatierush en daar doet het bedrijf stevig een duit in het zakje. In Nederland werden al een tiental bedrijven ingelijfd en ook het Belgische Openminds werd deze zomer overgenomen. Eerder ging ook al Flexmail voor de bijl.

‘Een overname levert altijd schaalgrootte op’, zegt managing director Frederik Poelman. ‘We verwelkomen niet alleen veel nieuwe klanten, maar ook veel collega’s en expertise. Samen verder inzetten op R&D van nieuwe producten en technologieën, wil zeggen dat we straks snellere ontwikkelingen zullen kennen en grotere successen kunnen boeken.’

Logische keuze

Intelligent wil zo op middellange termijn doorgroeien tot één van de grootste Europese hostinggroepen, zegt het bedrijf in een persbericht. Dat er nu voor Denemarken wordt gekozen, is ‘logisch’, omdat het een gelijkaardige markt is als de Benelux en het bovendien een goede uitvalsbasis is voor verdere groei in andere Scandinavische landen.

Solido en Jaynet zullen op termijn omgevormd worden tot Sentia Denemarken. Sentia is het Nederlandse hostingbedrijf waarmee Intelligent vorig jaar fuseerde. De huidige ceo van Jaynet, Michael Meister, is aangesteld als managing director. Voormalig Solido-ceo Christer Hasse zal in het team een business development rol aannemen.

In ons land host Combell nu ongeveer een derde van alle websites. Kijkt men enkel naar bedrijfssites, is dat al ongeveer de helft. Hoeveel Intelligent betaalde voor zijn Deense sectorgenoten is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-20T16:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.