TransIP brengt Stack naar België

cloud computing

De Nederlandse webhosting- en cloudopslagprovider TransIP stelt vanaf vandaag Stack beschikbaar in België. Geïnteresseerden kunnen een code aanvragen en krijgen dan duizend gigabyte gratis online opslagruimte.

Daarmee claimt TransIP de eerste in België te zijn die online opslag in een dergelijke hoeveelheid gratis ter beschikking stelt, zegt het bedrijf in een persbericht. ‘Een paar gigabyte is prima voor de opslag van tekstdocumenten en pdf’s, maar gebruikers maken tegenwoordig continu foto’s en video’s’, zegt TransIP-ceo internationaal Omar Benameur. ‘Met tien of vijftien gigabyte opslag kom je dus niet meer toe.’

Naast de grote hoeveelheid data die TransIP ter beschikking stelt, onderstreept het bedrijf ook de veiligheid van zijn diensten. ‘Met Stack staan de data veilig opgeslagen in Europa’, aldus Benameur. ‘Dit zorgt ervoor dat de dataopslag volledig conform de Europese privacywetgeving is. Andere opslagdiensten zijn vaak Amerikaans en daar gelden minder stringente regels rondom privacy. Wij kunnen onze gebruikers waarborgen dat alle Europese regels rond dataopslag en privacy gerespecteerd worden. Bovendien garanderen we dat we de data van onze klanten niet analyseren of doorverkopen aan derden.’

TransIP slaat alle data op in een Amsterdams datacenter en encrypteert de gegevens met AES-256. Al het dataverkeer van en naar Amsterdam is dan weer versleuteld met https.

Stack werd in oktober 2015 in Nederland gelanceerd en heeft momenteel meer dan honderdduizend gebruikers. Het bedrijf verwacht dat ook in ons land de dienst een succes en hanteert daarom een invitatie-systeem (al is een eventueel viraal hype-effect daarbij natuurlijk ook mooi meegenomen). Zo houdt TransIP, naar eigen zeggen ‘controle over de groei’ en blijft de kwaliteit van haar platform gewaarborgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-20T09:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.