Itineris haalt tien miljoen euro op

Itineris uit Deurle, gespecialiseerd in software voor nutsbedrijven, heeft zijn kapitaal met ruim tien miljoen euro aangesterkt. De nieuwe kapitaalsronde werd onderschreven door de GIMV (Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen) dat 7,8 miljoen euro toestak en PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) dat samen met ceo Edgard Vermeersch 2,5 miljoen investeerde.

Itineris heeft nu 43 medewerkers en sloot 2016 af met 43 miljoen euro omzet, een nieuw record. Volgens ceo Vermeersch was 2016 een ‘sleuteljaar’. Zo werd de software van het bedrijf uitgerold bij de eerste Amerikaanse klant (de stad Baltimore), wat weer bijkomende deals opleverde met Georgetown Utility Systems en Cape Fear Public Utility Authority. Volgens de topman zitten er nog nieuwe Amerikaanse deals in de pijplijn. Ook in andere landen werden nieuwe klanten verwelkomd, zoals Gazprom, Save Energies en GreenYellow.

Het geld dat nu werd opgehaald moet het bedrijf toelaten zijn groei te bestendigen. Zo wordt er sterk geïnvesteerd in UMAX, het klantenbeheerplatform van Itineris dat in de cloud draait. Ook overnames worden bestudeerd, zo klinkt het. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-25T10:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.