UnifiedPost neemt in alle stilte Nomadesk over

Deal handen schudden overname

UnifiedPost, bekend voor zijn facturatieoplossingen, neemt het eveneens Belgische Nomadesk over, schrijft De Tijd. Dat bedrijf begon ooit als een soort Dropbox-voorloper, maar kon nooit de sprong naar het grote publiek maken. De GIMV stapt uit het kapitaal.

De transactie werd bekend door een kleine paragraaf in een persbericht van de GIMV over zijn resultaten. Daarin meldt het dat Nomadesk verkocht werd aan een ‘industriële speler’. Dat blijkt uiteindelijk UnifiedPost te zijn, ook op de Nomadesk-website wordt dat ondertussen met zoveel woorden gezegd.

Nomadesk werd enkele jaren geleden nog opgenomen in de Red Herring 100 als meest veelbelovende technologiebedrijf ter wereld, maar de grote expansie bleef daarna uit. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2004, richt zich momenteel op professionele gebruikers en laat hen bestanden opslaan, delen en synchroniseren. ‘Over de volledige looptijd leverde deze investering een negatief rendement op’, zo meldt de GIMV nog in zijn persbericht.

UnifiedPost is een Waals-Brabants bedrijf dat oplossingen biedt voor het beheren van documenten en facturen. In het kapitaal zitten onder meer Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay) en Ducko Sickinghe (ex-Telenet). Nomadesk-ceo en oprichter Filip Tack blijft voorlopig zijn functie uitoefenen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-27T13:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.