Inovativ en Sparked fuseren tot InSpark

Samengaan

De ict-dienstverleners Inovativ uit Amstelveen en Sparked uit Amsterdam bundelen de krachten en gaan samen verder onder een nieuwe naam: InSpark. Beide bedrijven leveren clouddiensten en zijn Microsoft Gold Partners. Door te fuseren willen de partijen hun klanten meer ervaring en expertise kunnen bieden. Bij InSpark werken zo'n 85 medewerkers. Inovativ is ook actief in België, maar dat onderdeel vervolgt als afgesplitst bedrijf zijn eigen weg.

Bij Inovativ werken ruim dertig man; bij Sparked gaat het om een vijftigtal werknemers.

Volgens Laurens Frijters, algemeen directeur bij InSpark, is er onder klanten behoeften aan dienstverleners die op het snijvlak van business en it opereren en daarvoor een breed pakket aan diensten aanbieden om digitale veranderingen te kunnen doorvoeren. Door de fusie Kan InSpark zo'n rol spelen, aldus Frijters.

Inovativ had een vestiging (Waasmunster) in België maar die gaat niet mee naar de nieuwe fusie-organisatie. Frijters: 'Inovativ België was altijd al sinds de oprichting een zelfstandig onderdeel binnen het bedrijf. Kurt van Hoecke, mede-eigenaar van de Belgische vestiging, voert hier zelfstandig de activiteiten, maar er werd op strategie, kennis en R&D samengewerkt. In de afgelopen periode heeft Kurt het belang in de Belgische organisatie van Inovativ Nederland overgenomen zodat Inspark zich volledig kan focussen op de Nederlandse markt.' 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-08T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.