Managed hosting door True

Cloud boven bij overheidsorganisaties

 

cloud computing

Ruim acht op tien van de ict-verantwoordelijken bij een overheidsorganisatie willen aan de slag met cloudapplicaties. Zeventig procent erkent dat hun organisatie hiermee sneller zou kunnen schakelen. Dat blijkt uit een enquête van Securitas.

Wat zijn uw ict-prioriteiten? Dat is de centrale vraag die de ict-verantwoordelijken bij de Vlaamse overheden voorgeschoteld kregen in een bevraging van Securitas naar aanleiding van een infodag met VITO, het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek. Securitas is sinds begin dit jaar de ict-partner van VITO. Alle Vlaamse overheden kunnen daardoor bij het beveiligingsbedrijf terecht voor software- en hardware-oplossingen.

Dat 83 procent van de ict-verantwoordelijken bij een overheidsorganisatie aan de slag wil met cloudapplicaties, is niet onlogisch gezien de schaalvoordelen en de verhoogde veiligheid. Opvallend is verder dat 70 procent erkent dat hun organisatie sneller zou kunnen schakelen door de invoering van cloudapplicaties.

‘Het verrast ons niet dat zoveel ict-verantwoordelijken de voordelen van cloudapplicaties ontdekken’, zegt Wim Bisschops, ict-beveiligingsspecialist bij Securitas. ‘Het goed beheer van data moet permanent opgevolgd worden, net omdat de risico’s bij een security breach of stroompanne heel groot zijn. Dus moeten ict-verantwoordelijken alles op alles zetten om met hun beveiligingsmethodes voortdurend een stap voor te blijven.’

Meer dan acht op tien van de ondervraagden (85 procent) geeft aan dat ict als een strategisch instrument wordt gezien in de beleidsvoering. ‘De tech trends zijn duidelijk’, aldus Bisschops. ‘Klantvriendelijke ict-toepassingen, mobiele data en applicaties en innovatie zijn de prioriteiten voor de ict-verantwoordelijken bij de Vlaamse overheid.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5981437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.