Microsoft wil cloud startup Cloudyn overnemen

Softwaregigant Microsoft is van plan om de Israëlische startup Cloudyn te kopen. Het bedrijf is specialist in het monitoren en optimaliseren van data die bedrijven bij verschillende cloudstoragediensten hebben opgeslagen. Microsoft zou tussen de vijftig en zeventig miljoen dollar over hebben voor Cloudyn.

Dit melden Israëlische media. Cloudyn is opgericht in 2011 door cto Boris Goldberg, vicepresident producten Vitaly Tabor, en ceo Sharon Wagner. De onderneming heeft in de afgelopen jaren 22,5 miljoen dollar financiering opgehaald bij investeerders. Het bedrijf heeft onder meer HPE en Ticketmaster als klant. Cloudyn is al partner van Microsoft. In maart van dit jaar kondigde het bedrijf aan Microsoft Cloud Solution Providers te ondersteunen.

Azure

De mogelijke aankoop past binnen de groei van Microsoft Azure, het cloudplatform van Microsoft. In het derde kwartaal van boekjaar 2017 was de omzet vanuit de ‘intelligente cloud’ met zo’n elf procent gegroeid naar 6,8 miljard dollar. Hierbij groeide de omzet vanuit Azure met maar liefst 93 procent.

‘Onze resultaten van dit kwartaal reflecteren het vertrouwen dat onze klanten hebben in de Microsoft-cloud’, vertelt Satya Nadella, ceo bij Microsoft. De potentiële overname past eveneens binnen de trend dat grote cloudaanbieders kleinere cloudplatformen overnemen. Zo nam Amazons AWS het afgelopen jaar cloudplatformen zoals Harvest.ai, Do.com, Biba en Thinkbox over.

Cloudyn levert SaaS-software waarmee bedrijven hun cloudgebruik kunnen monitoren en aflezen in een it-dashboard. Hierbij geeft de onderneming aan of het bedrijf efficiënt gebruikmaakt van de cloud en of een overstap naar een andere cloudprovider een kostenbesparing kan opleveren. Ook kunnen bedrijven vanuit Cloudyn hun cloudstoragecapaciteit uitbreiden. De onderneming claimt zo’n 400.000 virtuele machines en 12.000 applicaties te monitoren. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Israëlische Rosh Ha’ayin. Daarnaast heeft de onderneming kantoren Boston en New York. In totaal werken bij het bedrijf zo’n tachtig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-28T10:09:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.