Dell rolt PC-as-a-service wereldwijd uit

Dell EMC World 2017

Dell gaat wereldwijd 'pc-as-a-service' uitrollen. Via deze dienst nemen bedrijven per maand een uitgebreide, gevirtualiseerde pc-werkplek af. Dit kondigde ceo Michael Dell aan tijdens de opening van Dell EMC World 2017 in Las Vegas. De topman benadrukt dat de pc de basis blijft van de visie en strategie van de Amerikaanse computerfabrikant.

Dell wil zich met de nieuwe dienst specifiek richten op de digitale transformatie van de werkplek. ‘Werk is geen plaats meer, maar een activiteit die je tijd- en plaatsonafhankelijk kunt uitvoeren. Wij bieden een veilige, beheerde en gevirtualiseerde werkplaats die beveiligd is', aldus de topman die hoofdspreker was tijdens de Dell EMC World in Las Vegas.

Hij benadrukt dat de pc de basis blijft van de visie en strategie van Dell. ‘De pc is de kern van een werkplaats en biedt bovendien een goede infrastructuur voor IoT, kunstmatige intelligentie en virtual reality.’ Als voorbeeld noemt Dell de game-industrie, waarbij vanaf de pc virtuele werelden gecreëerd worden.

De ceo vervolgt dat het bedrijf daarnaast volledig wil inzetten op software-defined datacenters. Het biedt daarom een nieuwe server, de PowerEdge 14G. De onderneming wil hiermee een bijdrage te leveren aan de digitale transformatie van bedrijven en hen flexibeler maken door het aanbieden van open netwerken.

Dell EMC gelooft dat netwerken het best werken wanneer ze open zijn. Hierdoor biedt het gebruikers maximale keuzes en capaciteit. Door netwerken los te maken van hardwareplatformen bevrijden bedrijven zichzelf van de grenzen die hiermee gepaard gingen, zo is de Dell-gedachte. De nieuwe netwerkproducten komen in 2018 op de markt. 

Digitale transformatie

In zijn openingstoespraak verwijst Dell ook naar het thema van dit jaar op het evenement in Las Vegas: Realize. ‘Er wordt veel over digitale transformatie gesproken, maar vaak blijft het hierbij. Wij willen digitale transformatie in de praktijk brengen. Door ons complete portfolio met daarin onder andere Pivotal, VMWare, RSA en SecureWorks beschikken we over de kennis en mogelijkheden om te innoveren als een startup, maar wel met een stevige fundering.

Om deze ambitie waar te maken, investeert het concern jaarlijks 4,5 miljard dollar in r&d. 'Door ons brede bedrijvenportfolio', vervolgt Dell, 'beschikken we over een uitgebreid ecosysteem van partners, waarmee we onze ‘digitale transformatie’-droom kunnen realiseren.’ Daarnaast verwijst de ceo naar de sterke financiële positie van het bedrijf, die volgens hem te danken is aan het feit dat Dell EMC een private onderneming is. 

Dell EMC World

In Las Vegas vindt van 8 tot en met 11 mei Dell EMC World plaats. Het is de eerste keer dat alle merken van Dell EMC samenkomen. Het event is goed voor meer dan 12.000 bezoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-09T10:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.