Citrix en Google versterken cloudpartnerschap

Handen schudden

Citrix integreert zijn clouddiensten met het Google Cloud Platform (GCP). Citrix-klanten kunnen de Citrix Cloud gebruiken voor de installatie en het beheer van digitale werkplekken op het GCP. Google-klanten kunnen op hun beurt virtuele applicaties en desktops op Google Cloud draaien. Daarvoor hebben de partijen hun partnerschap op het gebied van cloud uitgebreid. Die samenwerking moet een veilige transitie naar de cloud bewerkstelligen.

‘Vandaag brengen we een verdieping aan in onze succesvolle partnerschap met Citrix. Dankzij de nieuwe mogelijkheid om vanaf het GCP it-diensten te beheren uit het Citrix Cloud-aanbod, geven Citrix en Google grootzakelijke klanten meer opties om de overstap naar de cloud te vergemakkelijken’, zegt Nan Boden, hoofd technologiepartners bij Google Cloud. ‘Onze samenwerking met Citrix helpt organisaties om de overstap naar de cloud te versnellen, inclusief de desktopinfrastructuur en de applicaties die ze willen gebruiken.’

Naast de integratie tussen Citrix Cloud en GCP, kondigen de bedrijven een integratie aan van Citrix ShareFile en Google G Suite. Dit maakt follow-me-data mogelijk bij Citrix-werkplekoplossingen. Gebruikers krijgen één plaats voor hun documenten dankzij een ShareFile-connector voor Google Drive. Daarnaast kondigen de partijen een ShareFile plug-in aan die bestandsdeling via Gmail mogelijk maakt.

Tot slot is de Citrix NetScaler CPX aan het einde van dit kwartaal beschikbaar voor Google Cloud. Dat gebeurt via de Google Cloud Launcher. Google Cloud legt hierbij de nadruk op containers en het Kubernetes orkestratiesysteem. Gebruikers kunnen hiermee de NetScaler CPX gebruiken om applicaties in de cloud te bouwen en schaalbaar te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-24T12:05:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.