Talend neemt Franse api-specialist Restlet over

Deal handen schudden overname

Het Amerikaanse Talend, aanbieder van cloud- en big-data-integratiesoftware, maakt bekend dat het alle uitstaande aandelen heeft overgenomen van Restlet SAS. Dit Franse bedrijf biedt een platform voor het ontwikkelen en testen van cloud-gebaseerde api's (application programming interfaces) waardoor de uitwisseling van data is te stroomlijnen.

Het bedrijf uit Nantes gebruikt de cloud om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden tot het ontwerpen, documenteren, testen en hosten van api's. De technologie vult de mogelijkheden aan van het platform Talend Data Fabric, bedoeld voor de integratie, transformatie, beheer en uitwisseling van bedrijfsgegevens. Dit maakt het eenvoudiger voor organisaties om een api-gerichte benadering te hanteren; ook is een veilige realtime-data-uitwisseling met klanten en zakelijke partners mogelijk, aldus Talend.

Datameren

Het api-platform van Restlet gaat deel uitmaken van Talend Integration Cloud. De gecombineerde oplossing zal ondersteuning bieden voor opensourceprojecten, zoals Swagger en Raml, en compatibel zijn met api-gateways van andere leveranciers, zoals Google Apigee. Later zullen meer functionaliteiten van Restlet worden opgenomen in het integratieplatform Talend Data Fabric.

Ciaran Dynes, die de tak Products bij Talend leidt, stelt: 'We zien dat veel van onze klanten investeren in de ontwikkeling van data lakes in de cloud. Er zijn echter maar weinig oplossingen beschikbaar die bijdragen aan de transformatie en uitwisseling van data in die data-meren. De meeste api-oplossingen richten zich uitsluitend op koppelingen tussen applicaties in plaats van de transformatie, het beheer en de uitwisseling van data. De overname van Restlet stelt ons in staat om api-mogelijkheden toe te voegen aan ons data-integratieplatform. Hierdoor kunnen klanten data op bredere schaal delen voor optimale prestaties.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-13T10:42:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.