ESA gebruikt clouddiensten Orange

Orange Business Services gaat cloudoplossingen leveren voor het Copernicus-project van de ESA, de European Space Agency. Orange doet dat als onderdeel van een consortium rond de lucht- en ruimtevaartspecialist Airbus

Copernicus is een Europees initiatief om gratis en vrije toegang te verschaffen tot bijna realtime data, modellen en voorspellingen over onze planeet. Deze data, die wordt verzameld door een groep satellieten en observaties ter plekke is van cruciaal belang voor zowel de veiligheid van onze aarde als het milieu. De bedoeling is om deze gegevens voor EU-burgers vrij toegankelijk te maken via een cloud computing-architectuur.

Het consortium Airbus en Orange Business Services wil binnen zes maanden een ‘one-stop-shop’ ontwikkelen voor alle gegevens en diensten met toegevoegde waarde. Zo kunnen wetenschappers, bedrijven en ondernemers bedrijfsmodellen ontwikkelen en software en applicaties bouwen op basis van aardobservatie-data. De cloudoplossing Flexible Engine van Orange Business Services stuurt een en ander aan. Het is een public cloud-aanbod gebouwd op OpenStack-technologie.

‘Big data-analyse, ondersteund door de juiste cloud-mogelijkheden, kan helpen met het bepalen van de waarde van deze data voor nieuwe bedrijfsmodellen en economische groei voor Europa. Het hele Orange-team is er trots op deel te nemen aan dit ambitieuze project’, zegt Philippe Laplane, ceo van Orange Cloud for Business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-08T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.