BT sluit netwerk aan op IBM-cloud

IBM Cloud

Klanten van BT hebben vanaf nu directe toegang tot de IBM Cloud via het BT-netwerk. Op die manier kunnen ze bedrijfskritische applicaties ontwikkelen en implementeren met behulp van IBM’s clouddiensten.

Met Cloud Connect Direct for IBM (zoals de nieuwe service werd gedoopt) beschikken BT’s klanten over een individuele verbinding met de IBM Cloud, zodat ze toegang krijgen tot diensten als computing en netwerk- en opslaginfrastructuur en mogelijkheden zoals kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai), blockchain, internet of things (IoT), data en analytics. Een rechtstreekse verbinding met de cloud biedt bedrijven betere prestaties, beveiliging en beschikbaarheid ten opzichte van een verbinding via het open internet.

De nieuwe service wordt aanvankelijk eerst aan IBM-datacenters in Groot-Brittannië geleverd. Later komt er een directe connectiviteit in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Azië. De wet- en regelgeving voor klanten in die gebieden worden daarbij geoptimaliseerd, zo onderstreept BT. De verbinding gebeurt via IBM Cloud Direct Link, een netwerkservice die is ontwikkeld voor een snelle en veilige gegevensoverdracht tussen privé-infrastructuren en de openbare cloud.

Kit Linton, vice president of network, IBM Cloud, zegt: ‘Bedrijven kiezen steeds vaker voor de cloud om hun belangrijkste applicaties te moderniseren en ‘cloud-native’ oplossingen te ontwikkelen met behulp van ai, IoT, blockchain en andere technologieën. De samenwerking met BT helpt bedrijven wereldwijd om naadloos verbinding te maken met de IBM Cloud, zodat ze hun data optimaal kunnen benutten en nieuwe waarde kunnen genereren.’

Cloud Connect Direct for IBM maakt gebruik van het wereldwijde netwerk van BT, dat zich uitstrekt over 198 landen en gebieden. IBM heeft bijna zestig cloud-datacenters in negentien landen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-11T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.