Backup-expert Veeam lijft AWS-specialist N2WS in

Contract ondertekenen

Veeam, gespecialiseerd in backups en disaster recovery, neemt N2WS over. N2WS biedt gespecialiseerde beschermingstools aan voor workloads op Amazon Web Services. Veeam betaalt 42,5 miljoen euro voor N2WS.

N2WS heeft kantoren in de Verenigde Staten, Schotland en Israël en biedt zakelijke backup- en disaster recovery-cloudoplossingen aan voor Amazon Web Services (AWS) via IaaS-databescherming en backup-cloudoplossingen voor AWS-workloads. Zo maken organisaties backups van data en applicaties zo vaak als nodig en kunnen zij die binnen enkele seconden herstellen. De overname moet ‘Veeams positie als toonaangevende leverancier van databescherming voor AWS versterken en vergroot ook de portfolio aan oplossingen voor beschikbaarheid voor elke app en alle data binnen elke cloud’, zo schrijft Veeam in een persbericht.

N2WS zal verder werken als een zelfstandig bedrijf, zijn merknaam behouden en ‘A Veeam Company’ worden. Jason Judge blijft als ceo aan het hoofd staan van N2WS en alle teams, inclusief sales, marketing, r&d en klantenservice, blijven behouden.

‘Nu bedrijven steeds meer workloads migreren naar de openbare cloud, is het noodzakelijk om te beschikken over robuuste en intuïtieve databeschermings- en beschikbaarheidsoplossingen’, zegt Peter McKay, co-ceo en president van Veeam. ‘Door onze expertise in het beschermen van virtuele, fysieke en cloudomgevingen te combineren met de ervaring van N2WS in AWS-databescherming, beschikken we over een sterke oplossing om te voldoen aan de behoeften van digitale bedrijven.’

De omzet van N2WS groeide in 2017 met 102 procent. Volgens een studie van Gartner zal de IaaS-markt in 2022 een omzet van 88 miljard dollar bereiken, waarmee dit het snelst groeiende cloudsegment is. En met AWS als toonaangevende IaaS-vendor (marktaandeel: 44,2 procent momenteel), is de overname goed getimed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-16T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.