NRB sluit overeenkomst met IBM rond cloud

It-dienstverlener NRB uit Herstal gaat een samenwerking aan met IBM. Het bedrijf kan op die manier zijn klanten sterk geautomatiseerde hybride clouddiensten van IBM aanbieden.

Door de koppeling die IBM maakt tussen cloud- en cognitieve technologie wil NRB zijn klanten een platform aanreiken dat hen niet alleen naar de beste cloudoplossing leidt, maar hen ook helpt maximaal voordeel te halen uit hun data.

‘Het platform van NRB werkt als een ‘cloud broker’ die de klant adviseert rond de beste manier om data te beheren en te verwerken’, zegt NRB-ceo Pascal Lafinneur. ‘Dat kan ‘on premisse’, in NRB’s private cloud of in publieke clouds of in een combinatie hiervan. Het opzetten, de monitoring en het algemene beheer van deze omgeving gebeurt grotendeels geautomatiseerd en via software. Het platform zal verbonden zijn met de cloud van IBM en met andere grote publieke cloudproviders. Onze strategie is om een van de leiders te zijn in België als ‘managed hybrid cloud’-aanbieder door onze klanten het beste provider-onafhankelijke hybride cloudplatform aan te bieden.’

IBM zal NRB een belangrijk deel van de infrastructuur en de software, databanken en middleware leveren ‘as a service’. Op elk moment behoudt NRB de controle over alle services wat betreft architectuur, de integratie en alle klantgerelateerde of commerciële diensten.

Volgens Laffineur zal het partnerschap met IBM de realisatie van NRB’s Industrieel Plan voor 2022 in een stroomversnelling brengen. NRB krijgt toegang tot nieuwe innovatieve technologieën op de markt, dankzij de schaalgrootte en de business expertise van een globale speler als IBM. Zo kan de ‘time to market’ aanzienlijk verkorten en de kwaliteit worden opgekrikt.

NRB heeft meer dan tweeduizend medewerkers en draait 317 miljoen euro omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T11:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.