Sentia koopt opnieuw Deense hostingaanbieders

Hosting- en clouddienstverlener lijft Hosters, Athena en Cohaesio in

samenwerking

Het Nederlandse Sentia, dat ook actief is in België en Denemarken, heeft wederom Deense hostingproviders ingelijfd. Het gaat om Hosters, Athena en Cohaesio, die AWS en Microsoft Azure-oplossingen aanbieden voor de grootzakelijke markt. Wat Sentia voor de bedrijven betaalt, wordt niet gecommuniceerd.

De acquisities passen naar eigen zeggen binnen de ambitie van Sentia om een Europese leider in managed services te worden voor complexe en kritieke applicaties op schaalbare cloudplatformen

Groei in Denemarken

De aankopen volgen kort op de overname van de eveneens Deense hostingbedrijven Solido en Jaynet. In totaal heeft Sentia nu vijf Deense bedrijven ingelijfd. Medeoprichter en ceo van Sentia, Ian Zein, licht een en ander toe. ‘Ons doel is een toonaangevende onderneming in Europa te worden op gebied van managed cloudoplossingen met kennis van automatisering, AWS, Azure, hybrid cloud, containers en privacywetgeving. De recente acquisities zullen onze organisatie versterken als provider van innoverende managed clouddiensten in West-Europa.’

Hosters, opgericht in 2016, is een managed service provider van cloudoplossingen die organisaties helpt bij het beheren van hun infrastructuur en operaties via het cloud computingmodel, gebaseerd op Microsoft Azure. Athena, een Deense it- en cloudprovider, treedt toe tot de groep met een portfolio aan it-oplossingen ten dienste van grootzakelijke klanten. De enterprisetak van Cohaesio, een leverancier van managed hostingoplossingen voor grote en middelgrote bedrijven, zal ten slotte eveneens binnen Sentia Denemarken geïntegreerd worden.

Uitbreiding aantal kantoren

Alle drie de bedrijven gaan vallen onder Sentia Denemarken. De oprichters van Hosters zullen daarnaast aandeelhouders worden binnen de Sentia Group. Verder volgt de ceo van dit bedrijf, Jakob Norup, ex-Jaynetceo Michael Meister op als managing director. Een woordvoerder licht toe: ‘Michael Meister gaat zich voorlopig nog bezighouden met de integratie van de vijf Deense bedrijven (Jaynet, Solido, Hosters, Athena en Cohaesio, red.) binnen één Sentia. Daarna zal hij zijn carrière buiten Sentia voort zetten.’ Ook geeft de zegsman aan dat Sentia nu vier kantoren heeft in Denemarken. 

Door de overnames groeit het aantal medewerkers binnen de Sentia Group, opgericht in 1999, naar ongeveer 430. Het bedrijf heeft nu acht kantoren verspreid over drie landen. In Nederland heeft de onderneming vestigingen in Nieuwegein, Delft en Amsterdam (hoofdkantoor). In België is Sentia gevestigd in Gent, in Denemarken zijn er kantoren in Herlev, Odense en twee in Kopenhagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-05T10:59:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.