HPE neemt cloudspecialist RedPixie over

HPE heeft het Britse bedrijf RedPixie overgenomen. De Amerikanen willen daarmee hun expertise in cloud consultig versterken. HPE heeft het nieuws zelf bekendgemaakt op zijn blog.

RedPixie is gespecialiseerd in cloud consultig- en migratiediensten voor bedrijven die (een deel van) hun workload willen overzetten naar een public cloud als Microsoft Azure. 'Sinds de oprichting in 2010 is het RedPixie-team van business consultants, cloud architects en datawetenschappers gefocust op het begrijpen van de uitdagingen en design-oplossingen die de digitale transformatie aanvuren', zegt Ana Pinczuk, global leader bij HPE. 'Ze helpen hun klanten bij het migreren van legacy systemen naar de cloud, bij het implementeren van data analytics en helpen kosten te verlagen terwijl ze de time to market verhogen.'

HPE heeft zijn eigen publieke cloud afgebouwd en vult die leemte sindsdien op met acquisities. In september vorig jaar werd Cloud Technology Partners uit Boston ingelijfd, dat onder meer met Amazon Web Services, Microsoft Azure, Goole en OpenStack samenwerkt. RedPixie is vooral gefocust op Azure.

De markt voor hybrid it consulting en cloud native-ontwikkeling is momenteel zowat zes miljard dollar waard, schat het consultingbedrijf McKinsey. Jaarlijks groeit ze met meer dan achttien procent aan.

Hoeveel HPE betaalt voor RedPixie is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-13T11:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.