Teamleader start ontwikkelaarsfonds van 1 miljoen euro

De Gentse scale-up Teamleader richt een fonds van één miljoen euro op dat ontwikkelaars moet steunen bij de integratie tussen hun software en het Teamleader-platform. Teamleader wil zo een ‘ecosysteem van samenwerkende cloudsoftware opzetten dat Europese midden- en kleinbedrijven productiever maakt en sneller laat groeien’.

Met het fonds wil Teamleader het ecosysteem rond zijn platform een duw geven. ‘Heel wat midden- en kleinbedrijven (mkb's, ofwel kmo's)  gebruiken Teamleader in combinatie met bekende applicaties zoals Dropbox, Mailchimp, Gmail, LinkedIn, Office365’, zegt ceo Jeroen De Wit. ‘Met dit fonds zorgen we ervoor dat ze meer software via Teamleader kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor hun boekhouding of marketing. Zo kan elk bedrijf een combinatie aan software vinden die bij zijn dagelijks werkproces past en wordt de drempel om in de cloud te gaan werken verlaagd. Hierdoor worden ze efficiënter en kunnen ze sneller hun doelstellingen bereiken.’

De integraties die via dit fonds worden gebouwd, zullen gratis worden aangeboden aan de eindgebruikers, belooft Teamleader. Het bedrijf beoogt met het fonds vooral integraties met software die populair is in de landen waar ze wordt ontwikkeld.

De Teamleader Marketplace, de ‘app-store’ waar gebruikers alle compatibele software terugvinden, is sinds de lancering in 2017 fiks gegroeid. Intussen telt de marketplace zo’n 170 apps. Per gebruiker worden gemiddeld zo’n vijf externe applicaties via Teamleader gebruikt, een cijfer dat in stijgende lijn zit.

Teamleader is voornamelijk actief in de Europese markt en wordt gebruikt door bijna tienduizend klanten, vooral midden- en kleinbedrijven. Het ontwikkelt een SaaS-cloudtoepassing voor crm en verkoop, projectmanagement, tijdsregistratie en facturatie en stroomlijnt het hele proces van leads tot inning van betalingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-16T10:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.