Workday neemt Adaptive Insights over

Contract ondertekenen

Het Amerikaanse Workday, gespecialiseerd in human resources-software, neemt het eveneens Amerikaanse Adaptive Insights over, een producent van business planning software. Workday betaalt iets meer dan anderhalf miljard dollar voor het bedrijf.

Luttele dagen voor Adapative Insights naar de beurs zou gaan, is het bedrijf overgenomen door Workday. De prijs van anderhalf miljard dollar is meer dan het dubbele van de verwachte beurswaarde van Adaptive, die rond de 705 miljoen dollar zou schommelen.

Workday maakt zakelijke cloudapplicaties voor financieel beheer en personeelszaken (hr). Het samengaan met Adaptive moet de roadmap voor zakelijke planningsoftware van het bedrijf een stevige duw in de rug geven, zo hoopt topman Aneel Bushri.

Adaptive heeft zijn laatste boekjaar afgesloten met een omzet van zo’n 114 miljoen dollar. Directeur Tom Bogan blijf het bedrijf leiden en rapporteert nu rechtstreeks aan Bushri. De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van dit jaar.

De prijzen van softwarebedrijven lijken de laatste tijd flink in de lift te zitten. Zo legde Microsoft onlangs 7,5 miljard dollar op tafel voor ontwikkelaarsplatform Github en had Salesforce enkele maanden geleden bijna 7 miljard dollar over voor Mulesoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T12:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.