Bedrijven zien brood in multiplatform-strategie

Cloud

Meer en meer ondernemingen zetten verschillende cloudtechnologieën in, zowel voor cloud native-applicaties als voor het draaien van traditionele software. Dat blijkt uit een rapport van de Cloud Foundry Foundation.

Verschillende cloudtechnologieën worden steeds vaker naast mekaar gebruikt; dat is een van de belangrijkste conclusies van de Cloud Foundry Foundation, een non-profit open source-organisatie die het gebruik van het applicatieplatform Cloud Foundry wil stimuleren en waar onder meer Google, IBM, Dell EMC en SAP deel van uitmaken.  

In 2016 rapporteerden de cio’s nog dat ze veel onduidelijkheid ervaarden rond IaaS en PaaS en de meesten gaven aan dat ze nog maar in de evaluatiefase zaten. Tegen eind vorig jaar gaven de meesten aan dat ze een selectie van cloud-technologieën hadden gemaakt en begonnen waren met de uitrol. Nu lijkt de doorbraak compleet.

Zo blijkt dat 77 procent van de ondervraagde it-beslissers PaaS overweegt of gebruikt, 71 procent containers overweegt of gebruikt en 46 procent serverless computing overweegt of gebruikt. Meer dan 60 procent meent dat hun organisatie 100.000 dollar per jaar of meer bespaart door het gebruik van PaaS. 57 procent zegt dat hun bedrijf zowel nieuwe cloud-native applicaties gebruikt als traditionele software in de cloud draait, een stijging van negen procentpunten tegenover vorig jaar.

Ook serverless computing kent een hausse, met tien procentpunt meer geïnteresseerden dan vorig jaar. De vijf voornaamste redenen om voor een bepaald platform te kiezen, zijn ‘integratie met bestaande tools’, ‘flexibiliteit om met nieuwe tools te werken’, ‘veiligheid’, ‘ondersteuning’ en ‘prijs’.

Het volledige rapport kan hier ingekeken worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.