Amerikaans Descartes koopt Velocity Mail

Deal handen schudden overname

Het Amerikaanse Descartes, dat software maakt voor de logistiek, neemt verschillende onderdelen van Velocity Mail over, een elektronisch transportnetwerk dat luchtvrachtmaatschappijen voorziet van scan- en trackingoplossingen voor post- en pakketzendingen.

Via het netwerk van Velocity Mail maken internationale luchtvrachtmaatschappijen gebruik van mobiele apparatuur om hun vrachten en distributies in realtime te volgen. Het bedrijf automatiseert het volledige verzendingsproces: van routeberekening tot en met reconciliatie met de boekhouding. Zo worden operationele processen voor luchtvaartmaatschappijen, ground handlers en postbedrijven vereenvoudigd. Vooral door de groei van e-commerce kreeg de markt voor het soort oplossingen dat Velocity Mail biedt, een boost.

‘Internationale luchtvrachtmaatschappijen en hun partners zijn belangrijke onderdelen van ons Global Logistics Network’, zegt Edward J. Ryan, ceo van Descartes. ‘Door de combinatie van Velocity Mail-oplossingen en de Descartes Global Air Messaging Gateway beschikken luchtvrachtmaatschappijen over één platform om elke vracht van begin tot eind te volgen en te beheren. Of het nu gaat om e-commerce- of pakketzendingen of grotere vrachtzendingen. Daarnaast versterkt het onze positie in de groeiende internationale e-commercemarkt.’

Descartes kocht Velocity Mail voor 25,5 miljoen dollar. De afgelopen jaren is het bedrijf aan een ware overname-rush bezig. Op 24 maanden werden bedrijven als Shiprush, PCSTrac Business, Appterra, 4Solutions en Datamyne aan de Descartes-groep toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-18T10:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.