Suse optimaliseert zakelijke Linux voor Azure

Microsoft Azure

Voor het eerst verschijnt er een Enterprise Linux kernel die is geoptimaliseerd voor Microsoft Azure workloads. Volgens Suse, de leverancier die de kernel ontwikkelde, levert dit betere prestaties, snellere systeemopstart en minder geheugengebruik.

De custom kernel is beschikbaar voor applicaties die draaien op besturingssysteem Suse Linux Enterprise Server 15 (Sles15) en gebruikmaken van het Azure cloudplatform. Met een zogeheten package manager kunnen gebruikers eenvoudig terugschakelen naar de standaard kernel.

Naar eigen zeggen biedt de voor Azure geoptimaliseerde kernel meetbare prestatievoordelen ten opzichte van de standaard kernel. Zo zou het netwerk gegevens tot 25 procent sneller doorsturen (network throughput) met gemiddeld 23 procent minder vertraging (latency).

Microsoft en Linux

Microsoft staat de laatste jaren opmerkelijk open voor Linux. Dit heeft voornamelijk te maken met Microsofts focus op de cloud (via Azure) en de wens om drempels voor ontwikkelaars van clouddiensten weg te nemen.

De samenwerking met Suse geeft organisaties die gebruikmaken van opensource besturingssysteem Sles15 toegang tot de nieuwste diensten van Azure. Bovendien profiteren ze van allerlei tools voor cloud-native deployments die deel uitmaken van de Suse Public Cloud Module. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om Azure resources te beheren met een Linux command prompt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-24T10:51:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.