Capgemini sluit overeenkomst met AWS

samenwerking

De Franse it-consultant Capgemini heeft een strategische overeenkomst afgesloten met Amazon Web Services. Beide bedrijven gaan samenwerken om de digitale transformatie bij bedrijven te versnellen middels de cloud.

Capgemini en AWS lanceren een cloudplatform dat bedrijven kunnen gebruiken als steunpilaar voor hun digitale transformatie, zo laten de bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. Het moet ondernemingen meer inzichten bieden in hun business, wendbaarder maken, de veiligheid verhogen en de kosten laten dalen.

Concreet zullen Capgemini-klanten van het platform gebruik kunnen maken om sneller en gemakkelijker apps te ontwikkelen. Capgemini zal end-to-end-diensten en systemen aanbieden waarbij automatisatie, ai en machine learning op een plek worden samengebracht. Ook het migreren van SAP-diensten en andere applicaties naar de cloud wordt een aandachtspunt. Voor bedrijven die nog niet helemaal klaar zijn om de sprong naar de publieke cloud te wagen, zijn er hybride oplossingen voorhanden.

‘Onze klanten willen een globale schaal en excellentie in digitale transformaties’, zegt Aiman Ezzat van Capgemini. ‘Door onze capaciteiten op AWS te schalen, kunnen we hen zowel operationele efficiëntie als de kracht van nieuwe technologieën aanbieden, zoals ai en machine learning.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-19T14:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.