Microsoft verhoogt prijzen Office 19 met 10 procent

Volumekortingen ook verleden tijd

Ict-gigant Microsoft verhoogt zijn prijzen vanaf vandaag met tien procent. Ook verdwijnen de volumekortingen op termijn. Het betreft de prijzen voor Office 2019. Met de prijsstijging wil Microsoft bedrijven bewegen de overgang naar de cloud te maken.

Dat zegt Matt Fisher, senior vicepresident product strategy bij Snow Software in een persbericht. ‘We zien al langer dat Microsoft met Office 2019 zijn klanten voortdurend probeert te stimuleren hun gegevens naar de cloud te verplaatsen. Microsoft geeft ook nu aan dat de nieuwe prijsstijgingen de prijzen voor cloudoplossingen alleen maar aantrekkelijker zullen maken. Waarmee Microsoft dus eigenlijk bedoelt dat de prijzen voor Office 365 niet worden verhoogd, maar alleen die van Office-producten die ‘on-premise’ draaien. De prijsverhoging geldt dus voor alle onderdelen van Office 2019, waaronder Visio, Project, Enterprise CAL, Core CAL en serverproducten zoals Exchange Server, Skype for Business Server, SharePoint Server en Project Server.’

Fisher stelt verder dat bedrijven er goed op moeten letten om alleen te betalen voor de licenties die ze daadwerkelijk gebruiken.

Reactie Microsoft

Computable stelde aan Microsoft de vraag waarom de prijzen zijn verhoogd, of het bedrijf uiteindelijk helemaal wil stoppen met on-premise en of er nog meer verhogingen zitten aan te komen. In een reactie verwijst de onderneming enkel naar een eerder verschenen blogbericht. In dit blogbericht spreekt het bedrijf de bewering van Fisher - dat Microsoft enkel de on-premise-prijzen verhoogt - tegen. In het bericht staat namelijk dat zowel de prijzen van on-premise als van cloudproducten gaan stijgen. Wel geeft de softwaregigant aan dat ze overgaat naar een ‘cloud-first world’ en de klant in plaats van het programma centraal wil stellen in de prijsstelling.

Ook wil Microsoft consistenter en transparanter zijn binnen de verschillende verkoopkanalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-01T11:42:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.