SES ontsluit IBM-cloud via satelliet

satelliet verbinding cloud

Satellietoperator SES gaat met IBM samenwerken om diens klanten toegang tot de cloud te geven via satelliet. Op die manier moeten ook industrieën die minder goed toegang hebben tot glasvezelverbindingen (zoals de zeevaart, ruimtevaart en energiesector) op de IBM-wolk kunnen inloggen.

SES zet hiervoor zijn O3b Medium Earth Orbit (MEO)-satellietnetwerk in. Dit moet zorgen een voor hogere betrouwbaarheid en een permanente verbindingsservice voor IBM Cloud klanten.

Het O3b-netwerk is het enige netwerk van niet-geostationaire satellieten dat vandaag breedbandverbindingen kan leveren aan bijna-glasvezelsnelheden. De dienst is MEF CE 2.0-gecertificeerd en kan zo MEF-compliant sla’s leveren voor bijvoorbeeld latency, jitter en throughput.

De verbinding via satelliet zal ondernemingen op identiek dezelfde wijze toegang geven tot zaken als ai, deep learning, IoT, HPC en blockchain en deze kunnen toegepast worden op locaties met beperkte connectiviteit door onbetrouwbare of onbestaande kabelnetwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T15:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.