Rackspace en VMware samen in private clouddienst

Rackspace Managed VMware Cloud is beschikbaar op AWS

andere mindset

Clouddienstverlener Rackspace lanceert in samenwerking met VMware de Rackspace Managed VMware Cloud op AWS. Het gaat om een Private Cloud as a Service (PCaaS)-toepassing waarmee het bedrijf wil voldoen aan de eisen van de multicloud-gebruiker.

De oplossing biedt volgens de cloudbedrijven grote flexibiliteit aan gebruikers. Zij kunnen de VMware workload inzetten waar het voor hen het best uitkomt. Dit kan zijn binnen de VMware Cloud op AWS, in het eigen datacenter of gehost in een specifieke geografische regio.

Strategische partner

‘Rackspace is voor ons een strategische partner die gebruikers helpt hun applicaties te moderniseren binnen de AWS-cloud. Bedrijven kunnen nu per applicatie beslissen waar ze deze willen draaien en daarbij kiezen voor de beste locatie, de optimale prijs en de gewenste performance en security’, aldus Peter FitzGibbon, binnen Rackspace verantwoordelijk voor de managed services voor VMware.  

‘Elke organisatie is zoekende binnen multcloud. Je ziet een trend ontstaan waarbij bedrijven ervoor kiezen met verschillende cloudproviders in zee te gaan, om zo het ideale pakket voor een goedlopende bedrijfsvoering samen te stellen’, aldus algemeen directeur wat betreft cloudsoftware bij VMware Ajay Patel.

Api

Rackspace gaat cloud-api’s leveren die geschikt zijn voor elk cloudtype zodat bedrijven niet vast komen te zitten in een specifieke cloud. Dit noemt het bedrijf ook wel de ‘portable cloud api- strategie’.

Rackspace

In 2016 kwam Rackspace in handen van investeringsmaatschappij Apollo Global Management met een tweede investeerder Searchlight Capital Partners als minderheidsaandeelhouder. Van de in 2017 aangestelde ceo Joe Eazor wordt verwacht dat hij de wereldwijde groeistrategie in goede banen leidt. Zo wil de clouddienstenleverancier de Europese activiteiten uitbreiden.

Het bedrijf wil zich via overnames meer richten op het beheren van applicaties voor klanten in de cloud, dit naast de gangbare infrastructuurdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-05T15:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.