T-Systems biedt managed cloudservices voor AWS

Cloud

T-Systems breidt zijn cloudaanbod uit met Amazon Web Services (AWS), de grootste publieke cloud ter wereld. De dochteronderneming van Deutsche Telekom biedt vanaf nu een portfolio van ‘value-added services’ op AWS, gebaseerd op ‘cloud-native’ best practices.

Nu veel bedrijven hun it-omgeving naar de cloud overbrengen, maken ook de afnemers van traditionele it-diensten die stap. AWS helpt T-Systems te voldoen aan de steeds hogere eisen rond snelheid en schaalbaarheid. ‘Bedrijven willen niet alleen naar de cloud. Ze zijn ook op zoek naar een partner die ondersteuning biedt bij hun digitale transformatie en hun cloudomgevingen van begin tot eind beheert. Daar kunnen T-Systems en AWS bij helpen’, zegt Frank Strecker, Global SVP for Public Cloud van T-Systems.

‘Public cloud first’-strategie

T-Systems kan nu oplossingen voor klanten implementeren op een infrastructuur naar hun keuze, inclusief hybride cloudoplossingen op verschillende platformen. Bovendien ondersteunt deze stap de ‘public cloud first’-strategie van T-Systems. Deze strategie, die het bedrijf eerder dit jaar onthulde, houdt in dat infrastructuur, platformen en managed services bij voorkeur via de publieke cloud worden geleverd.

De samenwerking richt zich op de realisatie van projecten voor SAP en andere zakelijke applicaties op AWS en VMware Cloud op AWS. Daarnaast biedt ze ook services voor security en netwerken aan klanten aan die al gebruikmaken van T-Systems’ ervaring op dit vlak.

Herpositionering

Voor T-Systems is de samenwerking met AWS de volgende strategische stap in zijn positionering als aanbieder van managed cloudservices in de snelgroeiende cloudmarkt. De dochteronderneming van Deutsche Telekom kondigde al in juli 2018 de samenwerking aan met Cloudreach, een ‘Premier Partner’ van AWS.

Recent kreeg T-Systems de status van ‘AWS Advanced Consulting Partner’ en zette het bedrijf stappen naar het opbouwen van consultancyactiviteiten, het ontwikkelen van clouddiensten voor AWS en het realiseren van de eerste klantprojecten. Momenteel zijn meer dan honderd medewerkers gecertificeerd als AWS Solutions-architecten. Dat moeten er op termijn meer dan duizend worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-09T10:34:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.