Google vervangt topvrouw bij Google Cloud

Google

Google vervangt Diane Greene, het hoofd van Google Cloud, door Thomas Kurian, een oudgediende van Oracle. Dat maakte het bedrijf zelf bekend. Green vervoegde de rangen van Google in 2015 toen deze haar startup Bebop inlijfde.

Greene zal in functie blijven tot eind januari van volgend jaar om de transitie in goede banen te leiden. Volgens de topvrouw is de aankondiging geen motie van wantrouwen van Google. ‘Toen ik naar Google kwam in december 2015, vertelde ik al aan familie en vrienden dat ik dat twee jaar zou doen. Nu, na een ongelooflijk stimulerende en productieve drie jaar, ga ik me weer wijden aan mijn passies onderwijs en mentorschap.’

Onder leiding van Greene groeide de omzet van Google Cloud tot meer dan een miljard dollar per kwartaal, maar ze is er niet in geslaagd om Amazon Web Services als absolute nummer een te verdringen. Wel kon ze klanten als Spotify en Snap binnenhalen. Onder Green besliste Google ook niet mee te bieden op een controversieel cloudproject van het Amerikaanse leger.

Greene is een van de medeoprichters van VMware en verkocht haar eigen startup Bebop aan Google voor 380 miljoen dollar. Zelf hield ze daar zo’n 150 miljoen dollar aan over. Destijds zei Green dat ze dat geld vooral zou wegschenken. Ze zal vervangen worden door Thomas Kurian, president van product development bij Oracle. Kuring is een oudgediende van dat bedrijf, hij werkt er al meer dan twintig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-19T10:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.