Getronics legt nieuw ict-fundament neer bij Intersnack

Intersnack, producent van snacks als Hula Hoops, Chio, McCoys en Pom-BÄR, heeft een contract gesloten met Getronics voor het leveren van een nieuwe it-infrastructuur. Het al in 2018 geselecteerde Infor zal op basis van deze infrastructuur een nieuwe erp-omgeving inrichten. De waarden van beide contracten zijn vertrouwelijk, al sprak Infor eerder over een multimiljoenenproject.

Intersnack is zowel organisch als via meerdere overnames gegroeid, met als resultaat een wildgroei aan it-infrastructuur en -systemen. De snackproducent wil daarom naar een enkel platform en omgeving, waarnaar alle bestaande systemen zijn te migreren en voor een deel uit te faseren en waarop nieuwe systemen zijn te bouwen.

Voor het aanleggen van een nieuwe it-infrastructuur is Getronics aangetrokken, de buitenlandse afsplitsing van het vroegere Nederlandse ict-concern (het Nederlandse deel leeft voort in KPN). Het zevenjarig contract tussen Getronics - tegenwoordig in handen van Bottega InvestCo - en Intersnack omvat 23 landen, waarvan twintig Europese landen, alsook India, Vietnam en Singapore.

Getronics zal wereldwijd een it-infrastructuur leveren en beheren, inclusief service integration & management (SIAM), end-user computing services, netwerkdiensten, hardware en software, beveiliging en servicedesk.

Erp-migratie

Deze infrastructuur vormt de fundering waarop bedrijfssoftwareleverancier Infor de migratie van de huidige enterprise resource planning (erp)-toepassingen verzorgt en de overstap naar een nieuw cloud-erp-platform regelt. Daarvoor is in 2018 een tienjarig contract gesloten met Intersnack.

Infor voert bij het concern zijn CloudSuite Food & Beverage-platform in met daarbij achttien ondersteunende Infor-tools. Dit cloudplatform moet de huidige zeventien erp-systemen van de snackgigant vervangen, waarvan het grootste deel van SAP en Oracle zijn. Het biedt functionaliteit voor personeelszaken en talentbeheer, boekhouding, risicobeheer, kostenbeheer, performance management; business-intelligence; enterprise asset management; klantrelatiebeheer, inkoopsoftware en voorraadketenbeheer.

Intersnack

Intersnack is een in Duitsland gebaseerde snackproducent die jaarlijks meer dan vijfhonderdduizend ton snacks produceert, waaronder aardappelchips, nootjes, ‘speciality snacks’ en bakproducten. Het bedrijf is in privéhanden en telt zo'n tienduizend werknemers. De jaarlijkse omzet bedraagt 2,7 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T11:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.