Azure krijgt beheertool voor blockchaintoepassing

Azure Blockchain Service is voor Microsoft de volgende stap in portfolio van blockchaindiensten

Microsoft Azure

Organisaties die via Microsoft Azure blockchaintechnologie willen inzetten, kunnen daarvoor binnenkort een beroep doen op een speciale beheermodule. Het cloudplatform krijgt een zogeheten managed blockchain service.

Azure Blockchain Service is voor Microsoft de volgende stap in zijn portfolio van blockchaindiensten in Azure. In het voorjaar van 2018 verscheen de Azure Blockchain Workbench en enkele maanden later werd de bijbehorende developer kit gepresenteerd. Daarmee kunnen ontwikkelaars data en systemen koppelen aan bijvoorbeeld smart contracts en de blockchain.

Om het beheer van dergelijke koppelingen met blockchaintechnologie te vereenvoudigen, komt Microsoft nu dus met de Azure Blockchain Service. Hiermee kunnen organisaties bepaalde businessprocessen voorzien van een distributed ledger, het gedecentraliseerde grootboek dat de basis van elke blockchainimplementatie vormt, en deze vervolgens vanuit Azure instellen en beheren.

JP Morgan

De inzet van blockchain zorgt ervoor dat processen altijd herleidbaar blijven en dat niemand kan sjoemelen met de logs. Starbucks is een van de grote namen die al gebruikmaken van de blockchaindiensten via Azure. Financieel dienstverlener JP Morgan gaat de pas aangekondigde beheertool als eerste inzetten.

Eind april 2019 presenteerde Amazon een vergelijkbare beheertool voor toepassing van de blockchain via Amazon Web Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-03T17:07:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.