Equinix breidt stevig uit in Groot-Brittannië

House of Parliament Londen

Datacenterspecialist Equinix heeft een nieuw datacenter geopend in Londen. Het International Business Exchange-datacenter LD 7 op de campus van London Slough vertegenwoordigt een investering van negentig miljoen pond.

LD7 laat de klanten van Equinix toe om veilig te verbinden met ruim duizend Londense bedrijven, waaronder financiële instellingen, verzekeraars en bedrijven die elektronisch betaalverkeer afhandelen. Er staan in een eerste fase zo’n 1.750 kabinetten voor apparatuur, dat worden er later ruim 2.600.

Het nieuwe datacenter maakt deel uit van een totale investering van bijna 295 miljoen euro die Equinix in het Verenigd Koninkrijk doet in de periode 2018-2019 en biedt bedrijven interconnectie- en colocatie-oplossingen. Andere investeringen zijn onder meer een uitbreiding van het LD4-, LD9- en LD10-datacenter voor respectievelijk 29, 94 en 82 miljoen pond. In LD9 en 10 komen bijvoorbeeld ruimten voor hyperscale-infrastructuur om cloud service providers te bedienen.

Het nieuwe datacenter van Equinix in Londen

Equinix bezit nu tweehonderd locaties in 52 verschillende steden wereldwijd. De campus in London Slough is een van de drukste netwerknodes van het land en biedt bijvoorbeeld 30 milliseconden latency naar New York en 4 milliseconden naar Frankfurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-06T17:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.